مزایای استفاده از نمای اسپایدر
۱- لرزه پذیر بودن.
۲- قابلیت شکل پذیری.
۳- پوشش دکوراتیو نمای خارجی.
۴- پوشش دکوراتیو نمای داخلی (پارتیشن ها)
۵- استفاده از فن آوری روز دنیا از تولید یرآق آلات.
۶- قابلیت تلفیق با نماهای دیگر.
۷- اجرای سریع و آسان.
۸- دقت بالای خطوط افقی و عمودی(درز شیشه ها)
نحوه طراحی نمای اسپایدر
طراحی و ساخت سازه های شیشه ای آمیزه ای از هنر و تکنولوژی روز دنیا می باشد که در معماری نوین امروزی با دیدگاهها و روشهای متفاوتی انجام می گیرد. در این مقاله سازه های شیشه ای از لحاظ ساختارهای مسطح و هندسی که متحمل بار هستند و شیوه های برخورد با این سازه ها مورد بررسی قرار گرفته است. این پروژه به روش کتابخانه ای و مطالعه مورد به مورد از منابع مختلف و ترجمه متون مرتبط با بحث انجام شده است . در سازه های شیشه ای ساختار شبکه های مسطح و هندسی ، رفتارهای متفاوت در سازه ساختمان را دارد. انتخاب ساختار و هندسه خاص برای سازههای شیشه ای ، منوط به نحوه انتقال بار بین عناصر متحمل بار است.
خصوصیات و اجزای تشکیل دهنده نمای اسپایدر
شیشه های با ابعاد بزرگ که به وسیله تکنیک های مختلف لیمنت و سکوریت کاملاً ایمن گردیده است.
اتصالات و بستهای اسپایدر که تمام استیل می باشد و به صورت چنگکی دارای اتصالی به شیشه است.
بادبندها و استراکچرهای کاملاً محاسبه شده که اسکلت اصلی نما را تشکیل می دهد با در نظر گرفتن فشارهای داخلی مانند باد، زلزله و وزن، ارتفاع شیشه های نما طراحی می گردد.
پر کردن فاصله مورد نیاز در بین شیشه ها با چسب های تلفیقی که ضامن سلامت شیشه ها و ایزولاسیون نما می باشد
مزایای استفاده از نمای اسپایدر
۱- لرزه پذیر بودن.
۲- قابلیت شکل پذیری.
۳- پوشش دکوراتیو نمای خارجی.
۴- پوشش دکوراتیو نمای داخلی (پارتیشن ها)
۵- استفاده از فن آوری روز دنیا از تولید یرآق آلات.
۶- قابلیت تلفیق با نماهای دیگر.
۷- اجرای سریع و آسان.
۸- دقت بالای خطوط افقی و عمودی(درز شیشه ها)
۹- قابلیت نصب لایه های لمینیت تزئینی مختلف و همچنین لایه های مقاوم در برابر حرارت و تابش شدید نور خورشید در شیشه ها.
اغلب کارفرماها و مالکین حقیقی و حقوقی بر این باورند که استفاده از نمای اسپایدر به لحاظ هزینه ،مبلغ بالایی بر پروژه تحمیل می کند ولی لازم به توضیح است که در صورت استفاده از نمای اسپایدر در یک ساختمان ،هزینه هایی که شامل ساخت دیوار ،تهیه پنجره نورگیر ، نازک کاری داخلی (که شامل گچ ، و خاک است) ، هزینه نماهای بیرونی و هزینه های اجرای آن و نصب شیشه ها حذف گردیده و نما با سرعت بیشتر و زیبایی بهتر در پروژه خود نمایی خواهد کرد .
نمای شیشه ای ساختمان های مدرن در معماری باعث می شود تا فضای اطراف ساختمان بر بخشی از سطح ساختمان منعکس شود، همچنین موجب می شود تا این حس بوجود آید که فضا باز می باشد. نماهای شیشه ای معمولا در ساختمان ها استفاده می شوند و به تازگی مهندسان از اینگونه نماها در خانه ها هم استفاده می کنند، به عنوان مثال پوشش سطوح بزرگ یا کوچک فضاهایی مانند اتاق نشیمن با یک دید باز و… با شیشه انجام می شود.
انواع متعددی از نماها وجود دارد. امروزه استودیوهای معماری معاصر بسیاری وجود دارند که طیف گسترده ای از نماهای دیواری و آتریم ها را ارائه می دهند و آنها تمامی نیازها را در ترکیب باکیفیت، طرح های مختلف و انعطاف پذیر پوشش می دهند. درحال حاضر ما مجموعه ای از شگفت انگیزترین خانه های معاصر با نمای شیشه ای را برای شما جمع آوری کرده ایم، امیدواریم الهام بخش شما برای ساختن خانه رویاییتان باشد.
نمای اسپایدر در معماری نوین
با گسترش سبک مدرن در معماری، نقش شیشه ها در ایجاد زیبایی بصری اهمیت روز افزون پیدا کرد و از آنجایی که پوسته ی خارجی هویت یک بناست، معماران تمایل به طراحی و خلق پوسته های جدید پیدا کردند. از این رو نمای اسپایدر پا به عرصه گذاشت. این نما که ترکیبی از مصالح فولادی یا استیل به عنوان سازه و یراق آلات اسپایدری استیل و شیشه می باشد، استفاده بیشتر از نور و انرژی خورشید در ساختمان ها را که یکی از اساسی ترین راه های استفاده بهینه انرژی نیز می باشد، تامین می نماید.
همچنین اجرای سطوح پیچیده و در عین حال ساده را نیز ممکن می کند.
از مزایای این نما می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- سبک بودن
۲- سهولت و سرعت اجرای بالا
۳- قابلیت نصب لایه های مقاوم در برابر حرارت و تابش شدید نور خورشید در شیشه ها
۴- لرزه پذیر بودن – قابلیت میرا کردن تغییر مکانهای جانبی ناشی از لرزش سازه و زلزله
۵- قابلیت تلفیق با پوشش های دیگر
۶- قابلیت استفاده در دکوراسیون داخلی به عنوان پارتیشن و جدا کننده فضاها
۷- امکان استفاده از شیشه با ابعاد بزرگ و خاص و استفاده یراق آلات متنوع
۸- امکان طراحی و محاسبه جهت بارهای ثقلی و جانبی (باد و زلزله)
طراحان شرکت دی آر ام سال گذشته خانه ای درست کردند که تابه حال نظیر آن ساخته نشده بود. این خانه در ظاهر به مانند یک خانه چوبی قدیمی و ساده است اما این تنها روکشی است بر روی خانه شیشه ای که زیر آن قرار دارد. این خانه به صورتی ساخته شده است که روکش چوبی آن حرکت کرده و نمای شیشه ای پشت آن معلوم می شود.
در آلمان طراحی زندگی می کند که علاقه خاصی به سازه های شیشه ای دارد. “ورنر سوبک” کسی است که خانه ای در شیشه ای با تمام امکانات خاص در اشتوتگارت ساخته است. این خانه تماما نمایی شیشه ای دارد و در داخل آن نیز تنها سقف و کف خانه های از چوب ساخته شده است. این خانه با پنل های خورشیدی مجهز شده که باعث می شود تا نیروی ساختمان از آن تامین شود. همچنین چوب های کف ساختمان طوری طراحی شده اند که در فصول مختلف با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و سرد می شوند و نیازی به استفاده بیش از اندازه از انرژِی نیست.
گلخانه ها معمولا از شیشه ساخته می شوند و در کره جنوبی نیز یک گلخانه بسیار بزرگ به نام “Changgyeonggung” از شیشه و آهن ساخته شده است. این ساختمان جز ۵ مکان پربازدید در کره است و در سال ۱۹۰۷ ساخته شده است. این خانه شیشه ای توسط “هایاتو فوکوبا” ساخته شد و البته همچنان نیز بدون کمتری تعمیری سرپا و البته سالم مانده است. این ساختمان این روزها محلی برای نگهداری نادرترین گل های دنیا است.
در اسپانیا طراحی به نام “سیلگاس کانو” دفتر خودش را در میان جنگل و در یک محل شیشه ای بنا کرد او گفته بود این ساختمان بسیارجالب است و می تواند باعث شود تا ایده های جالبی در ذهن طراحان بیاید. او ساختمان را طوری طراحی کرده است که نیازی به لامپ و برق نداشته باشد و تمام انرژی اش را از خورشید می گیرد. با نزدیک شدن به ساعات پایان کار خورشید نیز کم کم محو می شود و اداره تعطیل می شود.
مدیر عامل شرکت یادمان سازه مجری پروژه برج میلاد از آغاز عملیات نصب سازه نگهدارنده نمای شیشه ای برج میلاد خبر داد و گفت: از ابتدای هفته اینده شاهد نصب نمای شیشه ای برج میلاد خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس میرصادقی با اعلام این خبر افزود: عملیات سوراخ کاری بدنه برج میلاد برای نصب نمای شیشه ای این برج از دوم مهرماه آغاز شده و پس از ایجاد ۶۸۰ سوراخ در بدنه بتنی برج میلاد از امروز عملیات نصب سازه نگهد دارنده نمای شیشه ای آغاز می شود و از ابتدای هفته آتی شاهد شیشه های نصب شده در بدنه برج خواهیم بود.
وی در ادامه افزود: ابعاد هر جام از شیشه های بدنه میلاد ۴۲۰ در ۲۴۰، وزن آن معادل ۹۸۰ کیلوگرم و مطابق با برترین استانداردهای روز دنیا، قطر هر کدام از این شیشه ها ۳۰ میلی متر است.
میر صادقی تصریح کرد: تکنولوژی ساخت این شیشه ها در دنیا بی نظیر است و طبق قرارداد از این نوع شیشه ها فقط در برج میلاد استفاده خواهد شد و اجازه استفاده آن در هیچ ساختمان دیگری وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت یادمان سازه مجری پروژه برج میلاد در خصوص خاصیت شیشه های به کار گرفته شده در نمای برج خاطرنشان کرد: شیشه های مورد استفاده در نمای برج دارای رنگ منحصر به فردی است که متناسب با تابش نور تغییر رنگ می دهد و با بالاترین تکنولوژی های روز دنیا و تحت لیسانس یک شرکت معتبر آلمانی در داخل تولید شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: دانش ساخت این شیشه ها از یک شرکت معتبر آلمانی به داخل کشور وارد شده و یک شرکت تولید شیشه داخل کشور هم به منظور ساخت این شیشه ها به دستگاههای روز دنیا مجهز شده است. بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکل امکان جایگزینی شیشه ها وجود دارد.
میر صادقی تاکید کرد: در ساخت این نوع شیشه ها از بالاترین تکنولوژی های روز دنیا استفاده شده و دارای مقاومتی بالا و بی نظیر در مقابل زلزله است.
وی با اشاره به شیوه نصب نمای شیشه ای بدنه برج میلاد افزود: برای نصب نمای شیشه ای بدنه برج میلاد یک سکوی بالابر ۳۳ در ۳۳ متر تعبیه شده که بر روی بدنه برج حرکت می کند و با توانایی حمل ۴ تن بار، کار نصب و حمل شیشه های نما را بر عهده دارد.
مدیر عامل شرکت یادمان سازه در پایان در خصوص زمان اتمام نصب نمای شیشه ای برج میلاد تصریح کرد: پیش از این قرار بود کار اجرای نمای شیشه ای برج میلاد ۱۸ ماه به طول بیانجامد اما طبق خواسته ما و با توجه به ضرورت اتمام پروژه تا قبل از دهه مبارک فجر، کار نمای شیشه ای برج در کمتر از ۴ ماه و با بالاترین درجه ایمنی صورت خواهد گرفت.