مقایسه دیوار پارتیشن و دیوار کاذب

تاریخ نشر :

نویسنده :

admin

زمان مورد نیاز :

2 دقیقه

فهرست

مقایسه دیوار، پارتیشن اداری و دیوار کاذب

مقایسه دیوار پارتیشن و دیوار کاذب

فهرست

نویسنده : admin

فضاهای اداری که هر روز تعداد آنها بیشتر از دیروز هم می‌شود، به طور عمده با مسئله کمبود فضا مواجه هستند. این مشکل، همواره جلوی سرعت پیشرفت و ایجاد دپارتمان‌های جدید را می‌گیرد. سال‌هاست که فضاهای اداری برای حل مشکل کمبود فضا، از پارتیشن‌بندی استفاده می‌کنند. ممکن است امروزه تعریف شما از پارتیشن با مفهوم اصلی آن متفاوت باشد. پارتیشن به طور کلی هر نوع مانعی است که بین دو بخش فضا قرار می‌گیرد و آن را تقسیم‌بندی می‌کند. در این مقاله قصد داریم به مقایسه دیوار، دیوار کاذب و پارتیشن اداری به عنوان سه نوع متفاوت تقسیم‌بندی فضا بپردازیم. اگر شما هم قصد دارید بهترین متریال برای تقسیم‌بندی فضای خود را انتخاب کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پارتیشن اداری

دیوار چیست و چه کاربردی در فضاهای اداری دارد؟

مسلما همه ما دیوار را می‌شناسیم و با ماهیت آن آشنایی داریم. دیوار نوع خاصی از جداکننده‌ها در فضای اداری است که عموما با متریال‌های سختی نظیر آجر، گچ و سیمان ساخته می‌شود. دیوار با وجود روش ساخت آسان، فرآیند ساخت طولانی و زمان‌بری دارد. نتیجه ایجاد پارتیشن اداری به وسیله دیوار، ایجاد یک جداکننده ثابت، دائمی و نامتناسب با روش‌های مدرن معماری داخلی است. البته استفاده از دیوار مزایایی هم دارد؛ مثلا دیوار در صورتی که به صورت اصولی ساخته شود می‌تواند به افزایش مقاومت ساختمان کمک کند و در برابر خطراتی از جمله زلزله، استحکام بیشتری به سقف ببخشد.

به طور کلی، دیوار معمولی در فضاهای اداری مزایا و معایب زیر را دارد:

مزایا معایب
استحکام‌بخشی به ساختمان، روش ساخت آسان، هزینه پایین، خاصیت عایق نسبی ظاهر سنتی و غیر مدرن، وزن بالا، طولانی‌بودن مراحل ساخت، انعطاف‌پذیری کم

دیوار کاذب چیست و چه کاربردی در فضاهای اداری دارد؟

دومین نوع پارتیشن اداری که نسبت به دیوارهای ساده جدیدتر محسوب می‌شود و ویژگی‌های بهتری دارد، دیوار کاذب است. دیوار کاذب نوع خاصی از دیوار به شمار می‌رود که با متریال‌های سبک‌تری تولید می‌شود و از نوع دیوارهای غیر باربر محسوب می‌گردد. این نوع دیوارها بیشتر از جنس کناف هستند. کناف یک دیواره گچی است که روکش دارد و ظاهر مناسبی به فضای اداری شما می‌بخشد. با این که دیوار کاذب را نمی‌توان یک پارتیشن مدرن اداری دانست اما نسبت به دیوارهای معمولی ظاهر بهتری دارند.

مزایا و معایب دیوار کاذب اداری را نیز می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

مزایا معایب
وزن پایین، انعطاف‌پذیری بالاتر از دیوار معمولی، خاصیت عایق قوی‌تر، نصب سریع‌تر قیمت بالاتر، ظاهر سنتی‌تر نسبت به پارتیشن‌های جدید

پارتیشن اداری چیست و چه کاربردی در فضاهای اداری دارد؟

دیوارهای کاذب و معمولی اگر در فضای اداری به کار گرفته شوند، می‌توانند نوع خاصی از پارتیشن اداری باشند اما آنچه در این بخش به عنوان پارتیشن اداری از آن نام می‌بریم، متریال‌های بسیار سبکی هستند. نصب پارتیشن اداری با کمترین تخریب در فضای اداره نصب شده و کار پارتیشن‌بندی را انجام می‌دهند. پارتیشن اداری در سه نوع متفاوت در بازار موجود است که هر کارفرما می‌تواند بسته به نیاز و سلیقه خود، مناسب‌ترین نوع را انتخاب کند. این سه نوع پارتیشن اداری عبارت‌اند از:

  1. پارتیشن فلزی: پارتیشن اداری فلزی یکی از انواع نسبتا قدیمی پارتیشن سبک است که از جنس آلومینیوم ساخته می‌شود. آلومینیوم فلزی سبک و کارآمد است که برای پارتیشن‌بندی به کار گرفته می‌شود. فلزات می‌توانند در ترکیب با شیشه یا چوب نیز کار پارتیشن‌بندی را انجام دهند. در این صورت، نور بهتر بین فضاها منتقل می‌شود و ظاهر کار نیز کمی از حالت خشکی و سردی خارج می‌شوند.
  2. پارتیشن چوبی: دیگر مدل پارتیشن اداری که در فضاهای اداری کشورمان محبوبیت بالایی هم دارد، پارتیشن چوبی است. پارتیشن چوبی می‌تواند از انواع مختلف چوب ساخته شود اما چوب‌های MDF برای این کار بیشتر به کار برده می‌شوند. پارتیشن چوبی با سبک‌های طراحی داخلی متنوع‌تری هماهنگ می‌شود و به نسبت دیوارها و پارتیشن فلزی ظاهر مدرن‌تری دارد. به کمک پارتیشن چوبی می‌توانیم المان‌های مختلفی را در فضای اداری گنجانید که از جمله آنها می‌توان به کابینت پارتیشن اداری اشاره کرد. این المان‌ها علاوه بر بهبود نمای کلی فضا، امکان نظم بخشیدن به فضا اداره را نیز فراهم می‌کنند. 
  3. پارتیشن شیشه ای: مدرن‌ترین نوع پارتیشن اداری که در تمام فضاهای اداری، تجاری و حتی خانگی به کار گرفته می‌شوند، پارتیشن‌های شیشه‌ای هستند. به طور کلی شیشه در طراحی مدرن فضاها (به خصوص در سال‌های اخیر) بیشتر به کار گرفته می‌شود. پارتیشن شیشه ای اداری تنوع طراحی بسیار بالایی دارد. برخی از مهم‌ترین انواع پارتیشن شیشه ای اداری عبارت‌اند از:
  • پارتیشن فریم لس اداری: برای آن که پارتیشن در مکان خود به صورت ثابت بماند، از فریم‌ها و پروفیل‌های آلومینیومی استفاده می‌شود. پارتیشن فریم‌لس دارای کمترین میزان فریم‌های آلومینیومی است و بیشتر سطح آن را شیشه تشکیل می‌دهد. این نوع پارتیشن از نظر زیبایی ظاهری، فراتر از تمام انواع پارتیشن است اما هزینه ساخت و نصب آن کمی بالاتر از سایر پارتیشن‌هاست.
  • پارتیشن فریم‌دار: در مقابل پارتیشن فریم‌لس، پارتیشن فریم‌دار قرار می‌گیرد که به وسیله قید و بندهای بیشتر، محکم‌تر از پارتیشن فریم‌لس است. پارتیشن فریم‌دار به کمک فریم‌ها و پروفیل‌های آلومینیومی، می‌تواند با رنگ و دیزاین فضا بهتر هماهنگ شود.
  • پارتیشن‌های دوجداره: در مواقعی که اولویت کارفرما از ساخت پارتیشن اداری، مدیریت فضا و افزایش بهره‌وری انرژی در عین حفظ ظاهر زیبای فضا باشد، از پارتیشن‌های دوجداره استفاده می‌شود. پارتیشن دوجداره همچنین عایق بهتری نسبت به صوت است و برای ساخت فضاهای خصوصی‌تر به کار گرفته می‌شود.
    برای ساخت پارتیشن دو جداره، می‌توان از شیشه‌های دوجداره مخصوص استفاده کرد که ضخامت و درنتیجه مقاومت آنها بیشتر از پارتیشن تک‌جداره است. البته این نوع پارتیشن را می‌توان از اجرای دو لایه پارتیشن تک‌جداره نیز تولید کرد و با ایجاد فاصله بین دو لایه، فضایی بین آنها ساخت تا با پرده و سایر موانع دید، محیط امن و غیر قابل رویتی را بسازیم.
  • پارتیشن متحرک: انواع پارتیشن اداری که تا به اینجا در مورد آنها صحبت کردیم، در جای خود ثابت هستند و به کمک یراق‌آلات و پروفیل‌ها کاملا روی زمین فیکس می‌شوند. پارتیشن‌های متحرک، نوع خاصی از پارتیشن شیشه‌ای هستند که می‌توان آنها را در یک جهت خاص حرکت داد. پارتیشن‌های تاشو و پارتیشن‌های چرخدار، دو نوع اصلی پارتیشن‌های متحرک هستند. این نوع پارتیشن زمانی کاربرد دارد که بخواهیم فضاهایی را به صورت موقت ایجاد کرده و سپس همه چیز را به حالت اول برگردانیم. به عنوان مثال، به کمک پارتیشن شیشه‌ای متحرک می‌توانیم فضای کنفرانس یا اتاق جلسات موقت بسازیم.

همه انواع پارتیشن گفته شده، به وسیله انواع شیشه تولید می‌شوند اما به دلیل ضعف شیشه معمولی در برابر ضربه، در ساخت پارتیشن از شیشه سکوریت استفاده می‌شود. پارتیشن‌های شیشه‌ای سکوریت تا ۷ برابر مقاوم‌تر از شیشه‌های معمولی هستند.

پارتیشن‌ها را همچنین از شیشه لاکوبل رنگی یا شیشه سندبلاست مشجر نیز می‌توان تولید کرد که انتخاب این موضوع، به سلیقه و اولویت‌های کارفرما بستگی دارد.

برخی از مزایا و معایب پارتیشن شیشه ای را در جدول زیر مشاهده خواهید کرد:

مزایا معایب
زیبایی، تنوع، استحکام، خاصیت عایق صدا و گرما، انتقال نور طبیعی، سازگاری با سبک مدرن معماری هزینه بالا، نیاز به تمیزکاری بیشتر از سایر انواع پارتیشن

دیوار کاذب

مقایسه دیوار و پارتیشن اداری از جنبه‌های مختلف

از نظر زیبایی

طبق نظر بسیاری از کارشناسان و مشتریان، پارتیشن شیشه‌ای نسبت به تمام انواع پارتیشن و دیوارهای کاذب از نظر زیبایی عملکرد بهتری دارد. درخشندگی شیشه در فضاهای اداری با یک نورپردازی استاندارد می‌تواند محیط کار زیبا و جذابی بسازد که هر کسی از کار کردن در آن لذت ببرد. پارتیشن شیشه‌ای همچنین با سبک‌های مدرن معماری تطبیق‌پذیری بیشتری دارد و می‌تواند روی عملکرد کارمندان نیز تاثیر مثبتی داشته باشد. این موضوع را در مقاله تاثیر پارتیشن شیشه‌ای بر عملکرد کارمندان به صورت مفصل مورد بررسی قرار داده‌ایم.

از نظر استحکام

نمی‌توان منکر این نکته بود که دیوارهای آجری، از نظر استحکام نسبت به تمام انواع پارتیشن مدرن بهتر عمل می‌کنند. نقطه قوت دیوارهای سنتی دقیقا همین استحکام آنهاست. البته استحکام بالا همیشه هم نقطه قوت به حساب نمی‌آید. اگر تا به حال تجربه تخریب دیوارهای داخلی منزل برای تغییر دکوراسیون را داشته باشید، حتما با این قضیه موافق خواهید بود!

با این وجود، پارتیشن‌های شیشه‌ای نیز نسبت به ضربه مقاومت بالایی دارند. اگر مقاومت بالا نسبت به ضربه را به لیست مزایای این نوع پارتیشن اضافه کنید، احتمالا قید استحکام بالای دیوارها را نیز خواهید زد. این موضوع را بسیاری از افرادی که تجربه خرید پارتیشن شیشه ای از تترافرم دارند تایید خواهند کرد.

از نظر هزینه

شاید متریال‌های دیوار سنتی و دیوار کاذب نسبت به پارتیشن اداری کم‌هزینه‌تر باشد اما برای نصب این دیوارها، باید دستمزد حداقل یک تا دو روز استادکار و کارگرهای آن را نیز محاسبه کنید. با تمام اینها باز هم هزینه اجرای دیوار سنتی نسبت به سایر انواع جداکننده‌ها کمتر خواهد بود.

از نظر میزان کثیف‌کاری

شاید استفاده از واژه «کثیف‌کاری» چندان مناسب نباشد اما نمی‌توان روی لکه‌های ملات سیمانی و غبار سیمان، گچ و خاک روی جای جای فضای اداری نام بهتری گذاشت. پارتیشن‌های امروزی از نظر میزان نیاز به تخریب و کثیف‌کاری نسبت به دیوارهای کنافی و دیوار سنتی نیاز به تخریب به مراتب کمتری دارند. عملا بدون نیاز به تراشیدن کف و یا تولید مخلوط‌های چسبنده و صرفا با اتصال چند قطعه فولادی می‌توانید هر نوع پارتیشن مدرنی را نصب کنید.

از نظر ایجاد خاصیت عایق

پارتیشن‌های اداری مدرن نسبت به دیوارهای سنتی خاصیت عایق کمتری دارند. البته پارتیشن شیشه‌ای دوجداره تا حدی عایق صدا و حرارت است اما پارتیشن چوبی و فلزی به راحتی صوت و گرما را عبور می‌دهند.

جمع‌بندی

دیوار، دیوار کاذب و پارتیشن اداری، سه نوع متفاوت از جداکننده‌هایی هستند که در فضای اداری به کار گرفته می‌شوند. هر یک از این سه جداکننده ویژگی‌های مثبت و منفی خاص خود را دارند که در هنگام تصمیم‌گیری باید به آنها توجه کنید. در این مقاله، به صورت مفصل و جز به جز این جداکننده‌ها را مورد بررسی قرار دادیم و نقاط مثبت و منفی هر کدام را ذکر نمودیم. نهایتا تشخیص این که کدام گزینه می‌تواند برای شما بهترین انتخاب باشد، به سلیقه و شرایط فضای محل کار شما بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12345

مقالات مرتبط
شیشه سکوریت ضد گلوله و کاربرد آن در دکوراسیون اداری

استفاده از المان‌های شیشه‌ای در فضاهای اداری سال‌هاست که به عنوان یک ایده ثابت شده و کارآمد شناخته می‌شود. شیشه به دلیل زیبایی و درخشندگی در کنار فراهم کردن نور طبیعی، جزئی انکارناپذیر از هر فضایی از جمله فضاهای اداری است. امروزه اغلب المان‌های شیشه‌ای به کمک شیشه سکوریت ساخته می‌شوند که از نظر امنیت […]

تاثیر پارتیشن اداری بر راندمان کاری

پارتیشن‌های اداری به عنوان جایگزین‌های اقتصادی و کارآمد دیوارکشی در فضاهای اداری کاربرد زیادی دارند. پارتیشن می‌تواند یک فضای اداری بزرگ را به اتاق‌های کوچک‌تر تقسیم‌بندی کند و به این ترتیب در مدیریت فضا و افزایش بهره‌وری مناسب باشد. بسیاری از فضاهای اداری با پارتیشن‌بندی مناسب، مشکلات کمبود فضا و ایجاد حریم خصوصی برای کارمندان […]

مقایسه دیوار پارتیشن و دیوار کاذب

فضاهای اداری که هر روز تعداد آنها بیشتر از دیروز هم می‌شود، به طور عمده با مسئله کمبود فضا مواجه هستند. این مشکل، همواره جلوی سرعت پیشرفت و ایجاد دپارتمان‌های جدید را می‌گیرد. سال‌هاست که فضاهای اداری برای حل مشکل کمبود فضا، از پارتیشن‌بندی استفاده می‌کنند. ممکن است امروزه تعریف شما از پارتیشن با مفهوم […]

دکوراسیون کابین حمام

حمام یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های منزل در طراحی داخلی است. فضایی به نسبت کوچک و ساده که جای کار زیادی دارد و می‌تواند یک طراحی معمولی و خسته‌کننده یا دکوراسیونی زیبا، ساده و در عین حال کم‌هزینه داشته باشد. امروزه طراحان داخلی روی فضای حمام تاکید زیادی دارند زیرا یک خانه مدرن با یک حمام […]