سرویس درب شیشه ای

تاریخ نشر :

نویسنده :

admin

زمان مورد نیاز :

4

فهرست

تعمیر درب شیشه ای

سرویس درب شیشه ای

فهرست

نویسنده : admin

درب‌های شیشه‌ای یکی از پرکاربردترین المان‌های ساخته شده از شیشه در صنعت ساختمان هستند. استفاده از این نوع درب منجر به نوردهی بهتر فضا، ایجاد ظاهر مدرن‌تر و بهتر دیده شدن فضا می‌شوند. هرچند معمولا عمر درب‌های شیشه‌ای در مقایسه با سایر درب‌ها بیشتر است اما به دلیل داشتن قطعات بیشتر، ایرادات بیشتر و متنوع‌تری در این نوع درب مشاهده می‌شوند. 

در این مقاله، قصد داریم به نکاتی حول تعمیر درب شیشه ای و چگونگی برطرف کردن ایرادات این نوع درب بپردازیم. اگر شما هم احساس می‌کنید درب شیشه‌ای محل کار یا منزل شما دچار مشکل شده است، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تعمیر درب شیشه ای

انواع درب شیشه ای

شیشه برای تولید درب یا پارتیشن شیشه ای با توجه به مزایایی که برای صاحبان فضاهای مختلف به ارمغان می‌آورد، استفاده گسترده‌ای نیز دارد. برای بهینه‌سازی کاربرد درب شیشه‌ای با توجه به نیازهای مشتریان و برطرف کردن ایرادات درب‌های مختلف، امروزه تنوع خوبی در دنیای درب‌های شیشه‌ای به وجود آمده است. درب‌های شیشه‌ای به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درب‌ شیشه‌ای ریلی
  • درب شیشه‌ای لولایی
  • درب شیشه‌ای اتوماتیک
  • درب شیشه‌ای سکوریت
  • درب شیشه‌ای ضد سرقت

هر یک از انواع درب شیشه ای، مشکلات خاص خود را دارند و نمی‌توان نسخه‌ای تحت عنوان تعمیر درب شیشه ای برای همه انواع درب تهیه کرد. به عنوان مثال، روش کار در تعمیر درب شیشه ای ریلی با درب‌های اتوماتیک متفاوت است زیرا ساز و کار این دو درب با هم تفاوت دارند. در ادامه این مقاله، مهم‌ترین ایرادات هر یک از درب‌های شیشه‌ای را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تعمیر درب شیشه ای ریلی

درب‌های ریلی از قطعات نسبتا ساده‌ای تشکیل شده‌اند که پیچیدگی تعمیرات آن را کاهش می‌دهد. کم پیش می‌آید که این نوع درب دچار یک ایراد اساسی شده باشد و تعمیر آن هزینه زیادی برای شما به همراه داشته باشد. با این وجود، از آنجا که عمر هیچ قطعه‌ای بی‌نهایت نیست، بالاخره روزی این درب‌ها نیز به تعمیر نیاز خواهند داشت. برخی از مشکلاتی که می‌توانند برای درب‌های ریلی پیش بیایند عبارت‌اند از:

  • خارج شدن نوارهای محافظ از جای خود: در حالتی که یک انحراف کوچک برای نوارهای ریل به وجود بیاید، می‌توان بدون استفاده از ابزار هم انحراف را از بین برد اما اگر مشکل نوار لاستیکی بیش از اندازه باشد، لازم است که درب باز شده و نوار سر جای خود قرار بگیرد.
  • صدا و لرزش درب در حین باز شدن: یکی دیگر از ایرادات متداول درب‌های ریلی، تولید صدا و لرزش در حین باز شدن درب است. در این حالت، یا مسیر حرکت ریل‌ها کثیف است که باید به وسیله یک پارچه یا جریان باد آن را تمیز کنید و یا بخش متحرک درب شیشه‌ای از حالت تنظیم خارج شده و به دلیل زاویه‌دار شدن با کف یا سقف درب، سایش و اصطکاک اضافه ایجاد می‌کند. برای تعمیر درب شیشه ای در این حالت باید درب مجددا توسط تکنسین تنظیم شود تا لرزش آن از بین برود.
  • شکستگی شیشه: در صورتی که برای درب ریلی از شیشه معمولی استفاده کرده باشید، احتمال شکستگی شیشه با نوسان دما یا ضربه وجود دارد. در این حالت، باید شیشه را به طور کامل تعویض کنید. پیشنهاد ما این است که از شیشه‌های مقاوم‌تر نظیر شیشه سکوریت استفاده کنید که هم عمر طولانی‌تری دارند و هم مقاومت آنها در برابر ضربه و نوسانات دما به مراتب بیشتر از شیشه معمولی است. 

سرویس درب شیشه ای

تعمیر درب شیشه ای لولایی

دومین نوع درب که از قدیمی‌ترین انواع درب شیشه‌ای نیز به شمار می‌رود، درب لولایی است. درب‌های لولایی مانند درب‌های فلزی و چوبی متداول دارای دو یا سه لولا هستند که درب را حول یک محور می‌چرخاند. این نوع درب نیز به دلایل مختلف ممکن است نیاز به تعمیر داشته باشند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکستگی شیشه: همانند درب ریلی، شکستگی شیشه برای درب لولایی نیز به معنای تعویض شیشه درب است. از آنجا که درب لولایی در عمل به جز شیشه چیز خاصی ندارد، شکستگی شیشه به معنای نیاز به تهیه درب جدید خواهد بود.
  • صدای جیغ درب به هنگام باز و بسته شدن: از آنجا که لولا شامل دو قطعه فلز است که همواره اصطکاک زیادی با هم دارند، نیاز به روغن‌کاری برای درب لولایی یک نیاز همیشگی خواهد بود. در صورتی که روغن‌کاری درب به موقع انجام نشود، صدای اصطکاک از لولا به گوش خواهد رسید. روغن‌کاری لولای درب کار بسیار آسانی است. کافیست چند قطره روغن مخصوص روان‌کاری سطوح را از بالا درون لولا بچکانید.
  • خرابی لولا: بر اثر گذشت زمان، ممکن است لولا دچار شکستگی یا ساییدگی شده و نیاز به تعویض داشته باشد. در این حالت، باید پیچ‌های لولا را باز کرده، درب را از روی لولاها بردارید و پس از جایگزین کردن لولای نو، مجددا کار نصب درب شیشه ای روی لولاها را انجام دهید.
  • خرابی استوپ درب: استوپ قطعه‌ای است که در هنگام نصب درب شیشه ای، روی زمین و در بخش زیرین درب تعبیه می‌شود. وظیفه استوپ به حرکت در آوردن نرم درب در جهت باز و بسته است. این قطعه با تنظیم نیروی وارد درب به صورت هیدرولیکی، جلوی حرکت کنترل نشده درب را می‌گیرد. در صورتی که آب وارد این قطعه شود، احتمال آسیب دیدن آن افزایش می‌یابد. در صورت خرابی استوپ درب، باید آن را از زمین جدا کنید که با توجه به سوار شدن درب روی استوپ، پروسه وقت‌گیر و سنگینی به همراه خواهد داشت. 

تعمیر درب شیشه ای اتوماتیک

درب‌های شیشه ای ریلی یا لولایی، از مکانیزم‌های ساده‌ای برای حرکت استفاده می‌کنند. این مکانیزم‌ها از آنجا که تعداد قطعات زیادی ندارد و تماما به صورت مکانیکی کار را انجام می‌دهند، نرخ خرابی بالایی هم ندارند. درب‌های اتوماتیک اما از چندین سیستم پیشرفته و پیچیده برای باز و بسته کردن درب به صورت اتوماتیک استفاده می‌کنند.

قطعات و سیستم‌های برقی و مکانیکی باید به صورت هماهنگ با یکدیگر در ارتباط باشند تا درب شیشه ای اتوماتیک بتواند کار خود را انجام دهد. البته که مزایای بی‌شمار درب‌های اتوماتیک باعث می‌شود که چنین مشکلاتی حتی در کنار بالا بودن قیمت درب شیشه ای اتوماتیک باز هم عاملی برای کاهش فروش این نوع درب نباشد اما به هر حال، این نوع درب با ایرادات بیشتری روبه‌رو هستند؛ از جمله:

  • خرابی موتور: وظیفه ایجاد حرکت در بخش متحرک درب شیشه ای اتوماتیک بر عهده موتور است. زمانی که موتور دچار یک ایراد داخلی شده و کارایی خود را از دست بدهد، حرکت درب با مشکل روبه‌رو خواهد شد. در این حالت، موتور درب باید جدا شده و به صورت مجزا تعمیر شود.
  • خرابی سنسورها و چشمی: وظیفه بررسی محیط و تشخیص حرکت جلوی درب شیشه ای اتوماتیک بر عهده سنسورها و چشمی درب است. میزان حساسیت چشمی‌های درب اتوماتیک توسط یک پیچ درون باکس سنسور قابل تنظیم است اما در صورتی که سنسور دچار مشکل شود و نتواند به خوبی اشیا متحرک محیط را تشخیص بدهد، باید آن را باز کرده و تعمیر کنید.
  • خرابی برد: درب‌های اتوماتیک دارای یک برد الکترونیکی هستند که نقش رابط بین سنسورهای برقی و موتور را ایفا می‌کند. در صورت خرابی هر بخشی از برد دستگاه، شما به تکنسین تعمیر درب شیشه ای نیاز خواهید داشت.
  • لرزش و صدای درب: این ایراد مربوط به ساختار درب‌های ریلی است و هم برای درب‌های اتوماتیک و هم درب شیشه ای دستی به وجود می‌آید. همانند آنچه در بخش تعمیر درب شیشه ای ریلی گفتیم، اینجا هم در ابتدا باید مسیر حرکت درب را تمیز کنید و اگر صدا و لرزش از بین نرفت، نسبت به رگلاژ درب اقدام نمایید.  

تعمیر و سرویس درهای شیشه ای

سرویس درب شیشه ای اتوماتیک

از آنجا که تعمیر درب شیشه ای ممکن است هزینه قابل توجهی داشته باشد و ایرادات زیادی هم ممکن است گریبانگیر شما شوند، توصیه می‌کنیم از هر نوع دربی که استفاده می‌کنید، نسبت به سرویس دوره‌ای آن اقدام کنید. حداکثر هر ۶ ماه یک بار باید بخش‌های مختلف درب را سرویس نموده و ایرادات احتمالی آنها را برطرف کنید تا هزینه بزرگتری به شما تحمیل نشود. سرویس درب شیشه ای می‌تواند به سادگی یک روغن‌کاری باشد یا حتما حضور یک تکنسین کاربلد را طلب کند که این موضوع بستگی به نوع درب مورد استفاده شما دارد.

جمع‌بندی

درب‌های شیشه‌ای امروزه انواع متفاوتی دارند و در بسیاری از اماکن به کار گرفته می‌شوند. مانند هر سیستم مکانیکی یا برقی دیگری، این نوع درب نیز می‌تواند نیاز به تعمیر داشته باشد. در این مقاله، مهم‌ترین ایرادات هر یک از انواع درب شیشه‌ای را مورد بررسی قرار دادیم تا شما بتوانید عیب‌یابی و برآورد هزینه تعمیر درب شیشه ای منزل یا محل کار خود را بهتر انجام دهید. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12345

مقالات مرتبط
تفاوت شیشه رنگی و شیشه سکوریت

آیا می‌دانستید که بسیاری از پروژه‌های ساختمانی فقط به دلیل انتخاب اشتباه نوع شیشه، ازنظر زیبایی یا ایمنی با شکست مواجه می‌شوند؟ تفاوت شیشه لاکوبل با شیشه سکوریت چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. برای کسی که به طراحی داخلی یا اجرای سازه‌های مدرن علاقه دارد، شناخت این تفاوت‌ها یک ضرورت است. شیشه […]

مدل کابین دوش شیشه ای 2025

انتخاب مدل مناسب کابین دوش یکی از چالش‌های همیشگی در بازسازی حمام است. تنوع بالا، تفاوت قیمت‌ها و نبود اطلاعات کافی باعث می‌شود بسیاری از افراد تصمیم اشتباهی بگیرند. شاید برای شما هم پیش‌آمده که بعد از نصب، متوجه ناسازگاری مدل انتخابی با فضای حمام یا نیازهای کاربردی شده‌اید. در این مقاله، به بررسی دقیق […]

ویژگی طراحی پارتیشن اداری

هنگامی که قصد داشته باشیم در مورد تاثیر معماری بر مدیریت فضاهای اداری و خانگی و کاهش مفید متراژ این فضاها صحبت کنیم، پارتیشن اولین چیزی است که به ذهن ما خطور می‌کند. قطعات چوبی، شیشه‌ای فلزی یا پلاستیکی که می‌توانند در کمترین زمان و با کمترین هزینه، فضاهای جدید ایجاد کنند و بهره‌وری را […]

آینه کاری پشت تلویزیون

آینه کاری دیوار را می‌توان یکی از هنرهای مورد پسند ایرانیان دانست که قرن‌هاست در آثار مذهبی و اماکن تاریخی به چشم می‌خورد. استفاده از این هنر در منازل مسکونی اما موضوعی است که شاید همه در مورد آن چیزی نشنیده باشند. از آنجا که در طراحی دکوراسیون امروزه از ایده‌های جدید بیشتر استقبال می‌شود، […]