مزایای پارتیشن شیشه ای

تاریخ نشر :

نویسنده :

admin

زمان مورد نیاز :

4 دقیقه

فهرست

مزایا و معایب پارتیشن شیشه ای چیست؟ {دوام، زیبایی و نگهداری آسان}

مزایای پارتیشن شیشه ای

فهرست

نویسنده : admin

پارتیشن‌بندی فضای اداری و خانگی با توجه به افزایش قیمت ملک و نیاز به فضای بهینه در ادارات و منازل، یک امر اجتناب‌ناپذیر است. امروزه اغلب فضاهای اداری به صورت پارتیشن‌بندی شده هستند یا قصد دارند به شکلی، با پارتیشن‌بندی بخشی از فضای در اختیار خود را به شکل مناسب‌تری مورد استفاده قرار دهند.

پارتیشن‌بندی به وسیله متریال‌های مختلفی از جمله فلز، چوب و شیشه انجام می‌پذیرد. در این مقاله، قصد داریم به بررسی مزایای پارتیشن شیشه ای در برابر سایر انواع پارتیشن صحبت کنیم. مطالعه این مقاله شما را با ویژگی‌های مثبت و منفی پارتیشن شیشه‌ای آشنا می‌کند تا با دید بهتری بتوانید پارتیشن مناسب برای خود را انتخاب نمایید. بنابراین، اگر شما هم قصد پارتیشن‌بندی فضای محل کار یا خانه خود را دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مزایای پارتیشن شیشه ای

پارتیشن بندی شیشه ای هم مانند سایر انواع پارتیشن اداری و خانگی، مزایا و معایب خودش را دارد. مسلما ملاک کارفرمایان و خریداران برای خرید این نوع پارتیشن این است که معایب پارتیشن شیشه ای کمتر از مزایای آن باشد. در ادامه این مقاله، ضمن بررسی معایب و مزایا و به صورت مجزا، امکان تصمیم‌گیری آسان در مورد انتخاب یا رد این متریال برای پارتیشن‌بندی فضای اداری را مورد بررسی قرار می‌دهیم :

افزایش نورگیر فضا با پارتیشن شیشه ای

  1. دوام و ماندگاری بالا : با تولید انبوه شیشه‌های سکوریت در ایران و جایگزینی شیشه‌های معمولی با شیشه سکوریت، تمام المان‌های شیشه‌ای از قبیل درب‌ های شیشه‌ای، پنجره‌ها، کابین دوش، حفاظ راه پله و البته پارتیشن‌های شیشه‌ای به شکل قابل توجهی مقاوم‌سازی شده‌اند. مقاومت شیشه‌های سکوریت به تقریب ۷ برابر بیشتر از شیشه‌های معمولی است و این موضوع، باعث می‌شود هر ضربه‌ای نتواند این نوع شیشه را بشکند. پارتیشن‌های شیشه‌ای با توجه به مزایای شیشه سکوریت، به مراتب عمر طولانی‌تری نسبت به متریال‌های چوبی و حصیری دارند. شیشه نسبت به چوب کمتر دچار آسیب و استهلاک شده و مشکلاتی از قبیل باد کردن ناشی از رطوبت و پریدگی لایه رویی را ندارد. بنابراین، شیشه در مقایسه با چوب و حتی فلز، متریال ماندگارتری خصوصا برای یک فضای اداری به دور از ضربه و تنش به شمار می‌رود.
  2. سرعت بالای اجرا : روش سنتی برای پارتیشن بندی فضای اداری، دیوارکشی است. در مقایسه با دیوارکشی، پارتیشن شیشه ای با سرعت بیشتری اجرا می‌شود زیرا دیوارکشی جزئیات زمان‌بر زیادی دارد اما پارتیشن‌بندی شیشه‌ای حتی نیاز به کندن و تراشیدن زمین هم ندارد. از این حیث، اداراتی که به دنبال سرعت کار هستند و قصد ندارند فضای کار خود را برای مدت زیادی در اختیار بنایی و دیوار و آجر و ملات قرار دهند، مسلما شیشه انتخاب مناسب‌تری خواهد بود.
  3. زیبایی : به جرات می‌توان گفت زیبایی یکی از مهم‌ترین مزایای پارتیشن شیشه ای نسبت به رقبای آن است. پارتیشن شیشه‌ای از جمله زیباترین متریال‌های در صنعت طراحی داخلی ساختمان است که به لطف همین زیبایی، توانسته پای خود را به تمام فضاهای اداری، تجاری و خانگی باز کند. این نوع پارتیشن با درخشندگی و شفافیت در عین کارایی، یک منظره منحصر به فرد برای افراد حاضر در اداره رقم می‌زند. این نکته را در نظر بگیرید که رقبای پارتیشن شیشه ای، پارتیشن‌های چوبی و فلزی هستند که از نظر زیبایی و مواردی از این قبیل، عملا حرف خاصی برای گفتن ندارند.
  4. افزایش نورگیر فضا : در فضاهای اداری، هزینه زیادی بابت تامین روشنایی انجام می‌شود. استفاده از روشنایی مصنوعی از قبیل لامپ‌های مختلف برای ساعات کاری شب ناگزیر است اما در طول روز می‌توان با استفاده از پارتیشن شیشه ای، میزان نیاز به روشنایی مصنوعی را کاهش داد. نور طبیعی در تعدیل هزینه‌های انرژی کمک شایانی به ادارات می‌کند و می‌تواند بخش عمده زمان کاری آنان را بدون احتیاج به برق برای روشنایی، روشن کند.
  5. افزایش شعاع دید : با استفاده از پارتیشن شیشه ای، به دلیل ماهیت شفاف شیشه‌ها، نور از پارتیشن‌ها عبور کرده و در نتیجه، فضای اداره بازتر و بزرگ‌تر به نظر می‌رسد. افزایش شعاع دید می‌تواند احساس حضور در یک فضای بسته و محدود را از کارکنان آن فضا بگیرد؛ حتی اگر آنها عملا در یک فضای بسته باشند. به بیان بهتر، پارتیشن شیشه‌ای احساس دلگیر بودن فضا را از بین می‌برد و به بزرگ به نظر آمدن فضا منجر می‌شود.
  6. افزایش بهره‌ وری نیروی کار : در یک محیط کاری که به دلیل وجود شیشه در سرتاسر آن، درخشش قابل توجهی در هر سمت وجود دارد، فضا بزرگ و دل‌باز به نظر می‌رسد و نور طبیعی روز سرتاسر فضا را روشن کرده است، طبیعتا نیروی کار نیز با شادابی و طراوت بیشتری فعالیت می‌کند. به طور غیر مستقیم، گفته می‌شود استفاده از پارتیشن شیشه ای روی بهره‌وری نیروی کار تاثیر مثبت دارد.
  7. عایق صوتی : یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای پارتیشن شیشه ای این است که این متریال، تا حد قابل قبولی نسبت به صوت عایق می‌باشد. خاصیت عایق صوتی خصوصا در پارتیشن دوجداره شیشه ای قوی‌تر است زیرا این نوع شیشه دارای عرض بیشتری بوده و یک لایه هوا بین دو لایه شیشه محبوس شده که به کاهش انتقال صوت بین دو سمت شیشه کمک می‌کند. خاصیت عایق صوتی پارتیشن شیشه ای باعث شده تا از این نوع پارتیشن برای ساخت اتاق‌های با حریم خصوصی بیشتر استفاده شود و همچنین آلودگی صوتی در قسمت‌های مختلف فضای اداری کاهش یابد.
  8. نگهداری آسان : در مقایسه با فلزاتی که به سادگی رنگ خود را در برابر نور آفتاب از دست می‌دهند و قطعات چوبی که در برابر رطوبت دچار آسیب‌های جدی می‌شوند، نگهداری از پارتیشن شیشه ای بسیار آسان است. عوامل فرساینده در برابر شیشه عملا کار خاصی از پیش نمی‌برند. به علاوه، شستشوی لکه‌ها و گرد و غبار از روی شیشه کار بسیار آسانی است و تنها به یک تکه پارچه نمدار و در صورت نیاز، یک اسپری شیشه‌شوی نیاز دارد.
  9. تنوع بالا : به نظر می‌رسد مزایای پارتیشن شیشه ای تمامی ندارند! اگر سری به بازار انواع شیشه زده باشید، می‌توانید مشاهده کنید که امروزه انواع مختلفی از شیشه وجود دارد که می‌تواند برای پارتیشن بندی به کار گرفته شود. شیشه‌های سکوریت، لمینت، لاکوبل (رنگی)، سندبلاست (مشجر) و سایر انواع شیشه، گزینه‌هایی هستند که می‌توانید از آنها با توجه به سلیقه و بودجه در نظر گرفته شده استفاده نمایید.
  10. صرفه‌ جویی در مصرف انرژی : با استفاده از پارتیشن شیشه ای، می‌توانید تا حد زیادی در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی کنید. علاوه بر تاثیر پارتیشن شیشه ای بر مصرف برق که در بخش‌های قبلی به آن پرداختیم، پارتیشن‌بندی درست به مدیریت دما و مصرف بهینه گاز در زمستان نیز کمک می‌کند.
  11. بالا رفتن ارزش مالی ساختمان : وقتی برای پارتیشن‌بندی فضای ساختمان، انتخاب درستی انجام دهید و بهره‌وری، کاربردی بودن و زیبایی را به صورت توامان مهمان منزل یا محل کار خود کنیدف طبیعی است که ارزش فضایی که ساخته‌اید نیز افزایش می‌یابد. پارتیشن شیشه‌ای نسبت به تمام انواع پارتیشن (دیوارکشی، پارتیشن چوبی و پارتیشن فلزی) بیشتر به رشد ارزش واحد ساختمانی شما کمک می‌کند.
  12. قابلیت حمل و نقل : برخی از انواع پارتیشن که در اصطلاح به آنها پارتیشن مدولار یا پارتیشن متحرک گفته می‌شود، قابلیت جابجایی دارند و می‌توانند در مواقع مورد نیاز، یک فضای مشخص بسازند و پس از آن، در یک نقطه جمع شوند. این نوع پارتیشن با مکانیزم‌هایی نظیر آکاردئون تولید می‌شود و طرفداران خاص خودش را دارد.

معایب پارتیشن شیشه ای

معایب پارتیشن شیشه ای

غیرمنصفانه است اگر در کنار بیان لیست بلند بالایی از مزایای پارتیشن شیشه ای، به معایب آن نپردازیم. در ادامه، به صورت مختصر برخی از معایب پارتیشن شیشه ای را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد :

از آنجا که پارتیشن بندی اداری به کمک شیشه جلوی انتقال نور را نمی‌گیرد و عملا کارمندان می‌توانند همه جای فضای اداری را به وضوح ببینند. به عقیده بسیاری از کارفرمایان، این موضوع یک نکته منفی برای پارتیشن شیشه ای به حساب می‌آید. البته با توسعه فناوری‌های سندبلاست و برچسب‌های مات مخصوص شیشه، امروزه این مشکل آن قدرها هم غیرقابل به نظر نمی‌آید.

  1. مقاومت در برابر شکستن : اگر چه شیشه سکوریت مورد استفاده در پارتیشن شیشه ای تا ۷ برابر قوی‌تر از شیشه معمولی است و پروفیل پارتیشن شیشه ای آن را در برابر ضربه تا حدی مقاوم می‌کند اما نمی‌توان ماهیت شکستنی شیشه را نادیده گرفت. شیشه‌های مختلف ممکن است در برابر ضربه شدید یا یک نوسان دمایی قابل توجه، مقاومت خود را از دست بدهند و دچار شکست شوند.
  2. کاهش ارتباط جمعی : مشکل دیگری که برخی از کارفرمایان، نه در مورد پارتیشن شیشه ای بلکه در مورد کلیت پارتیشن بندی، به آن معتقد هستند این است که پارتیشن بندی فضای اداری منجر به کاهش ارتباط جمعی بین کارکنان می‌شود. در صورتی که این ایراد را به پارتیشن‌بندی وارد بدانیم، باز هم نمی‌توانیم لزوم ایجاد فضاهای خصوصی برای کارمندان را نادیده بگیریم. بنابراین، چه بهتر که از پارتیشن شیشه‌ای استفاده کنیم تا علاوه بر ساخت فضاهای خصوصی برای کارمندان، امکان ارتباط تصویری را از آنان سلب نکرده باشیم.

جمع‌ بندی

پارتیشن بندی فضاهای اداری، یک ضرورت غیرقابل انکار است. با توسعه ادارات و نیاز به فضاهای خصوصی برای واحدهای مختلف یک اداره، امروزه لزوم پارتیشن‌بندی بیشتر در ادارات حس می‌شود. یکی از متریال‌های محبوب برای پارتیشن‌‌بندی فضای اداری، شیشه و پارتیشن شیشه ای است. در این مقاله، به بررسی دقیق و کامل معایب و مزایای پارتیشن شیشه ای پرداختیم تا شما بتوانید با دیدگاه بهتری نسبت به این ماده و انتخاب یا عدم انتخاب آن تصمیم‌گیری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12345

مقالات مرتبط
شیشه سکوریت ضد گلوله و کاربرد آن در دکوراسیون اداری

استفاده از المان‌های شیشه‌ای در فضاهای اداری سال‌هاست که به عنوان یک ایده ثابت شده و کارآمد شناخته می‌شود. شیشه به دلیل زیبایی و درخشندگی در کنار فراهم کردن نور طبیعی، جزئی انکارناپذیر از هر فضایی از جمله فضاهای اداری است. امروزه اغلب المان‌های شیشه‌ای به کمک شیشه سکوریت ساخته می‌شوند که از نظر امنیت […]

تاثیر پارتیشن اداری بر راندمان کاری

پارتیشن‌های اداری به عنوان جایگزین‌های اقتصادی و کارآمد دیوارکشی در فضاهای اداری کاربرد زیادی دارند. پارتیشن می‌تواند یک فضای اداری بزرگ را به اتاق‌های کوچک‌تر تقسیم‌بندی کند و به این ترتیب در مدیریت فضا و افزایش بهره‌وری مناسب باشد. بسیاری از فضاهای اداری با پارتیشن‌بندی مناسب، مشکلات کمبود فضا و ایجاد حریم خصوصی برای کارمندان […]

مقایسه دیوار پارتیشن و دیوار کاذب

فضاهای اداری که هر روز تعداد آنها بیشتر از دیروز هم می‌شود، به طور عمده با مسئله کمبود فضا مواجه هستند. این مشکل، همواره جلوی سرعت پیشرفت و ایجاد دپارتمان‌های جدید را می‌گیرد. سال‌هاست که فضاهای اداری برای حل مشکل کمبود فضا، از پارتیشن‌بندی استفاده می‌کنند. ممکن است امروزه تعریف شما از پارتیشن با مفهوم […]

دکوراسیون کابین حمام

حمام یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های منزل در طراحی داخلی است. فضایی به نسبت کوچک و ساده که جای کار زیادی دارد و می‌تواند یک طراحی معمولی و خسته‌کننده یا دکوراسیونی زیبا، ساده و در عین حال کم‌هزینه داشته باشد. امروزه طراحان داخلی روی فضای حمام تاکید زیادی دارند زیرا یک خانه مدرن با یک حمام […]