بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره

تاریخ نشر :

نویسنده :

admin

زمان مورد نیاز :

5 دقیقه

فهرست

بزرگترین ابعاد شیشه و پنجره دوجداره چقدر است؟ {استاندارها + مزایا}

بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره

فهرست

نویسنده : admin

شیشه‌ های دوجداره امروزه بخش مهمی از صنعت شیشه‌های ساختمانی هستند که در المان‌های متعددی از جمله پارتیشن شیشه ای دو جداره، کابین‌های دوش، درب شیشه ای و شیشه پنجره به کار گرفته می‌شود. استانداردهای متعددی برای روش‌های نصب و ابعاد این نوع شیشه وجود دارد که برای سهولت و امنیت کاربران و نصابان تنظیم می‌شوند. در این بین، بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره دارای اهمیت بیشتری است زیرا هم برای کارفرما و هم برای نصاب پارتیشن شیشه ای مهم می‌باشد.

در این مقاله، قصد داریم به بررسی بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره مجاز در ساختمان‌ها برای پنجره بپردازیم. مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند با داشتن اطلاعاتی در مورد شیشه‌های دوجداره، با دیدگاه بهتری نسبت به خرید و نصب این نوع شیشه اقدام کنید. اگر شما هم قصد دارید منزل یا محل کار خود را به شیشه دوجداره مجهز نمایید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره برای پنجره

بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره برای پنجره

شهرداری و سازمان نظام مهندسی برای امنیت بیشتر ساکنین فضاهای مختلف و همچنین سهولت نصب پنجره دوجداره، استانداردی تصویب کرده که ابعاد شیشه دوجداره را با محدودیت مواجه می‌کند. بر اساس استانداردهای شهرداری، بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره برای پنجره از قرار زیر می‌باشد:

  1. ارتفاع از کف: فاصله لبه پایینی پنجره تا سطح زمین نباید از ۱۱۰ سانتی‌متر کمتر شود.
  2. ابعاد شیشه دوجداره: بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره برای پنجره ساختمان نباید مساحتی بیشتر از ۱.۵ متر مربع داشته باشد.
  3. فاصله تا سقف: حداقل فاصله لبه بالایی پنجره تا سقف ساختمان نباید از ۲۰ سانتی‌متر کمتر شود.

همچنین، مطابق مصوبه سازمان استاندارد در مورد بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره :

  1. برای پنجره‌های دوجداره UPVC، عرض و ارتفاع مناسب شیشه دوجداره به ترتیب بین ۷۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر و ۲۰۰ تا ۲۴۰ سانتی‌متر می‌باشد. به بیان بهتر، عرض پنجره UPVC نباید بیشتر از ۱۰۰ سانتی‌متر و ارتفاع آن نباید از ۲۴۰ سانتی‌متر تجاوز نماید.
  2. برای پنجره دوجداره کشویی، بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره عبارت‌اند از: عرض ۸۰ تا ۱۵۰ سانتی‌متر و ارتفاع ۱۰۰ تا ۲۲۰ سانتی‌متر.

بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره قابل ساخت

بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره قابل ساخت

قوانین و استانداردها، محدودیت‌های مفیدی روی شیشه پنجره اعمال می‌کنند اما این موضوع ارتباط چندانی با ظرفیت‌های خطوط تولید شیشه سکوریتی ندارد. کارخانه‌های مختلف بر اساس تکنولوژی ساخت و ظرفیت‌ ها، می‌توانند شیشه‌ های بزرگتر با مساحت بیشتر نیز تولید کنند.

برخی از شرکت‌ ها، شیشه‌ های سکوریت با ابعاد ۳ متر در ۶ متر تولید کرده‌اند که در برخی مصارف خاص، به کار گرفته می‌شود؛ اما عموما و در اکثر کارخانه‌های تولید شیشه سکوریت، بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره که می‌توانید سفارش بدهید، در حد ۲ متر در ۲ متر است. همانطور که در بخش گفتیم، چنین شیشه‌ای از استاندارد بزرگترین ابعاد پنجره دوجداره بزرگتر است و طبق قوانین، استفاده از آن غیرمجاز محسوب می‌شود.

استاندارد بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره

چرا رعایت استاندارد بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره مهم است؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا باید استانداردهای مربوط به ابعاد شیشه دوجداره را رعایت کرد؟ چه دلیلی دارد که برای ابعاد پنجره، محدودیت تصویب شود؟

پاسخ این است که در صورت عدم رعایت استانداردهای مربوط به ابعاد پنجره، مشکلاتی گریبان‌گیر کارفرما و نصاب خواهد شد که این مشکلات، هر دو طرف را ملزم به رعایت این قوانین می‌‌کند. مشکلاتی نظیر :

  1. نصب پنجره با ابعاد غیر استاندارد سخت‌تر است. خصوصا عدم رعایت فاصله لبه پنجره تا سقف می‌تواند منجر به مشکلات زیادی در هنگام نصب شیشه‌ها و پروفیل پنجره شود.
  2. از نظر فنی، پنجره با ابعاد بزرگتر از حد استاندارد بیشتر دچار ایراد می‌شود. پنجره لولایی غیراستاندارد مرتبا از حالت رگلاژ خارج شده و گپ‌هایی در بخش‌های مختلف ایجاد می‌کند. این گپ‌ها باعث می‌شوند هوا به راحتی از پنجره عبور کند و عملا پنجره تا حد زیادی بلا استفاده شود.
  3. وزش باد به شیشه‌های بزرگتر، می‌تواند مقاومت آن را تهدید کند. همانطور که می‌دانید، نیروی حاصل از وزش باد به صورت مستمر و تقریبا یکنواخت به سطح شیشه وارد می‌شود. چنین نیرویی، خصوصا برای ساختمان‌های مرتفعی که قصد نصب پنجره شیشه‌ای را دارند می‌تواند خطرناک باشد زیرا گسترش ابعاد شیشه دوجداره، مقاومت را در برخی بخش‌های آن به شدت کاهش می‌دهد و این موضوع، خطر شکست شیشه در اثر وزش باد را افزایش خواهد داد.

مزایای شیشه دوجداره

در صنعت ساختمان امروز، شیشه دوجداره یکی از انواع محبوب شیشه است زیرا مزایای این نوع شیشه در برابر شیشه تک‌جداره نسبتا قابل توجه محسوب می‌شود. این موضوع نه تنها در مقایسه شیشه پنجره دوجداره و تک جداره بلکه در مورد پارتیشن تک جداره و دوجداره نیز صدق می‌کند.

برخی از مهم‌ترین مزایای شیشه دوجداره نسبت به شیشه تک‌جداره عبارت‌ اند از :

  • مقاومت بیشتر نسبت به شکستن و ترک خوردن
  • عایق‌ب ندی صوتی بسیار بهتر فضا
  • عایق‌بندی حرارتی و مدیریت انرژی در فصل تابستان و زمستان
  • قابلیت نصب روی انواع پروفیل‌ ها
  • مهار اشعه‌های مضر خورشید
  • ظرفیت حرارتی بالاتر یا به بیان دیگر، تحمل دمای بیشتر

جمع‌ بندی

شیشه‌ های دوجداره در دنیای طراحی ساختمان‌ها، امروزه یک عنصر مهم به حساب می‌رود. در این مقاله، به بررسی بزرگترین ابعاد شیشه دوجداره از نظر استانداردهای مختلف و همچنین ظرفیت تولید کارخانه‌ها پرداختیم و برخی از مهم‌ترین محدودیت‌ های استفاده از این نوع شیشه برای پنجره ساختمان را مورد بررسی قرار دادیم. اطلاع از این قوانین، به شما کمک می‌کند تا در طراحی نقشه ساختمان و محل قرارگیری پنجره‌ها، دیدگاه بهتری داشته باشید و بتوانید پنجره‌هایی استاندارد، ایمن، باکیفیت و کارآمد برای منزل و محل کار خود فراهم نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12345

مقالات مرتبط
تفاوت های نمای کرتین وال و فریم لس

طراحی نمای ساختمان با ورود متریال‌های جدید و بهینه، روز به روز پیشرفت می‌کند. هر روز المان‌های محبوب در طراحی و ساخت نما ویژگی‌های بهینه‌تری به خود می‌گیرند زیرا در صورتی که بخواهیم نمای ساختمان‌های جدید را با متریال‌های ۱۰ سال پیش اجرا کنیم، علاوه بر ظاهر قدیمی نما، فشار زیادی بابت وزن و نیروهای […]

سرویس درب شیشه ای

درب‌های شیشه‌ای یکی از پرکاربردترین المان‌های ساخته شده از شیشه در صنعت ساختمان هستند. استفاده از این نوع درب منجر به نوردهی بهتر فضا، ایجاد ظاهر مدرن‌تر و بهتر دیده شدن فضا می‌شوند. هرچند معمولا عمر درب‌های شیشه‌ای در مقایسه با سایر درب‌ها بیشتر است اما به دلیل داشتن قطعات بیشتر، ایرادات بیشتر و متنوع‌تری […]

جنس شیشه بکار رفته در درب های شیشه ای

درب شیشه ای یکی از مهم‌ترین المان‌های ساخته شده از شیشه است که در صنعت ساختمان امروز کاربردهای گسترده‌ای دارد. ظاهر شیک این نوع درب در کنار طراحی کاربردی و متناسب با نیازهای کاربران باعث شده این نوع درب را در بسیاری از فضاهای تجاری، اداری و حتی خانگی ببینیم. مثل هر صنعت دیگری، افزایش […]

آلومینیومی پارتیشن

با توجه به مشکل کمبود فضا در ادارات و نیاز به تشکیل فضاهایی با حریم خصوصی برای کار برخی از کارمندان، استفاده از پارتیشن در فضاهای اداری و نیمه اداری روز به روز افزایش پیدا می‌کند. پارتیشن‌ها امروزه با متریال‌های متنوعی در بازار وجود دارند که هر کارفرما می‌تواند با توجه به سلیقه و اولویت‌های […]