درب شیشه ای

تاریخ نشر :

نویسنده :

admin

زمان مورد نیاز :

2

فهرست

آشنایی با انواع درب‌های اتوماتیک

درب شیشه ای

فهرست

نویسنده : admin

استفاده از سیستم‌های الکترونیک محدود به گوشی و کامپیوتر نیست بلکه کاربرد آن را در تمام المان‌ها از جمله درب‌های اتوماتیک نیز می‌توان دید. امروزه استفاده از درب‌های اتوماتیک در بسیاری از فضاهای خانگی، تجاری و اداری افزایش یافته و این افزایش کاربرد، منجر به تنوع در انواع درب‌های اتوماتیک هم می‌شود.

در این مقاله، قصد داریم به معرفی انواع درب‌های اتوماتیک از جمله درب شیشه ای اتومات بپردازیم و کاربردهای مختلف، مزایا و چالش‌های این نوع درب را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم قصد دارید با این نوع درب بیشتر آشنا شوید تا بتوانید مناسب‌ترین کاربرد آن را به کار بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

درب‌های اتوماتیک

سیستم‌های برقی در ترکیب با قطعات مکانیکی همیشه محصولات کاربردی و مهمی را می‌سازند. یکی از این محصولات، انواع درب اتوماتیک از جمله درب شیشه ای است. درب‌های اتوماتیک را می‌توانیم سیستم‌هایی بدانیم که بدون نیاز به نیروی مکانیکی انسان باز و بسته می‌شوند. درب‌های اتوماتیک از نظر جهت باز شدن، تعداد عضوهای متحرک و ثابت، متریال سازنده و کاربرد دارای تفاوت هستند. استفاده از درب اتوماتیک در فضاهای مسکونی، فضاهای تجاری کوچک و بزرگ و به خصوص در فضاهای اداری بسیار کاربردی است. در حوزه، سازندگان درب اتوماتیک می‌کوشند تا با استفاده بهینه از متریال سازنده و بهینه‌سازی حرکت و سرعت درب، استفاده از آن را سهولت بخشند.

امروزه انواع متفاوتی از درب اتوماتیک وجود دارد که در ادامه به طور کامل درب‌های اتوماتیک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

انواع درب شیشه ای اتومات

آشنایی با انواع درب‌های اتوماتیک

همانطور که گفتیم، درب‌های اتوماتیک انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می‌توانیم به درب شیشه ای اتومات، درب اتومات فلزی، راهبندها و … اشاره کنیم. برای آشنایی بیشتر با این درب ها در ادامه بطور کامل درباره هر از از آنها صحبت می کنیم و آشنا می شویم:

درب شیشه ای اتومات

درب شیشه ای اتومات یکی از انواع درب است که بیشتر در ورودی فضاهای تجاری و اداری به کار گرفته می‌شود. درب‌های شیشه‌ای از شیشه‌های باکیفیت و مقاوم سکوریت ساخته می‌شوند که نسبت به شیشه‌های معمولی تا ۷ برابر مقاوم‌تر بوده و در صورت شکستن، قطعات ریز با قابلیت برش بسیار اندکی می‌سازد.
نصب درب شیشه ای  چه از نوع اتومات چه غیر اتومات باعث زیبایی بیشتر محیط و کارکرد مناسب درب می‌شود. در فضاهایی که نیاز باشد، دو لت درب متحرک استفاده می‌شود و زمانی که نیاز نباشد، تنها یک بخش متحرک برای ورودی فضا در نظر گرفته می‌شود. درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک قابلیت شخصی‌سازی بالایی دارند و می‌توان میزان باز شدن، سرعت باز شدن، سرعت بسته شدن، نیاز یا عدم نیاز به استوپ و… را در سیستم آنها لحاظ نمود.

از نظر هزینه، قیمت درب شیشه‌ای از نوع اتومات مقایسه با درب‌های فلزی کمی بیشتر است اما گستره کاربردهای این نوع درب به نوعی است که به سختی می‌توان جایگزینی برای آن در نظر گرفت. درب شیشه ای اتومات خود انواع مختلفی دارد از جمله:

  • درب اتوماتیک کشویی: این نوع درب که امروزه می‌توانید آن را در ورودی ادارات، بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و فضاهای تجاری ببینید، از ریل و موتور برای حرکت استفاده می‌کند. درب اتومات با سنسور حساس به نور کار می‌کند. سیستم چشمی با مشاهده ورودی، فرمان باز شدن درب را صادر می‌کند و موتور درب، شیشه بزرگ سازنده درب را در جهت افقی حرکت می‌دهد.
  • درب اتوماتیک لولایی: برخی از انواع درب اتوماتیک از نوع لولایی هستند. این نوع درب معمولا به وسیله جک باز و بسته می‌شود و در فضاهای تجاری و اداری کاربرد اندکی دارد. این مدل تقریبا مشابه درب شیشه ای لولایی است. با این تفاوت که یکی از مدل ها دستی و مدل دیگر اتومات است. 
  • درب اتومات گردان: استفاده از درب‌های گردان بیشتر معطوف به ورودی فروشگاه‌های بزرگ یا پاساژهاست. استفاده از درب گردان باعث می‌شود که موتور دائما مشغول باز و بسته کردن درب نباشد و درب به طور دائمی بچرخد. درب گردان ظاهر مدرن‌تری دارد و استفاده از آن منجر به لوکس‌تر به نظر آمدن فضا خواهد شد.

درب اتوماتیک فلزی

برای ورودی درب پارکینگ و کنترل ورودی فضاهایی که ظاهر در آنها اهمیت کمتری دارد از درب اتوماتیک فلزی استفاده می‌شود. درب اتوماتیک فلزی قابلیت دید ندارد و برای فضاهایی نظیر ورودی منازل، ورودی گاراژها و مواردی از این قبیل، درب فلزی کاربردی است. درب اتوماتیک فلزی به چند نوع تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از:

  1. درب فلزی جک‌دار: درب‌های جک دار که به نام درب اتومات پارکینگ هم شناخته می‌شوند، از یک یا دو لت متحرک استفاده می‌کنند که درب را به وسیله نیروی یک جک هیدرولیکی باز و بسته می‌کند. جک‌ها به سنسورهای کنترل از راه دور مجهز هستند و از راه دور قابلیت باز و بسته شدن درب را فراهم می‌کنند. اغلب درب‌های جک‌دار به صورت افقی کار می‌کنند اما می‌توان حالت عمودی آن را نیز برای فضاهای مختلف اجرا نمود.
  2. درب فلزی رول‌آپ: درب رول‌آپ یا همان درب کرکره‌ای، نوع دیگری از درب فلزی است که از ورق‌های باریک و کم‌عرض متصل به هم ساخته می‌شوند. این ورق‌ها با دریافت فرمان باز شدن درب توسط ریموت کنترل، حول یک میله می‌پیچند و ورودی را باز می‌کنند. با صدور فرمان باز شدن درب، کرکره به صورت اتوماتیک باز شده و فضا را پوشش می‌دهد.

راهبندها

نوع دیگری از انواع درب اتوماتیک که کمی با سایر درب‌ها متفاوت به نظر می‌رسند، راهبندها هستند. راهبندها برای فضای ورودی محوطه‌ها به کار گرفته می‌شوند تا جلوی ورود وسایل نقلیه و افراد به صورت غیرمجاز را بگیرند. برخی از متداول‌ترین انواع راهبندهای اتوماتیک عبارت‌اند از:

  1. راهبند ریلی: راهبندهای ریلی مشابه نصب درب شیشه ای هستند با این تفاوت که از میله‌های فلزی ساخته می‌شوند.
  2. راهبند فنسی: این نوع راهبند از مفتول‌های فلزی در دو بعد ساخته می‌شوند و اجازه ورود غیرمجاز افراد و وسایل نقلیه را می‌گیرد.

راهبندهای دیگری نظیر راهبند زنجیری و دفنی نیز وجود دارد که سر و شکل سنتی‌تری دارند و معمولا به صورت اتوماتیک به کار گرفته نمی‌شوند. 

درب شیشه ای لولایی

آشنایی با سیستم‌های پیشرفته درب اتوماتیک

درب‌های اتوماتیک و به طور مشخص، درب شیشه ای اتومات، برای کارکرد صحیح دارای سیستم‌های متفاوتی هستند. طبیعتا هر سیستم وظایف خاص خود را دارد و مجموع عملکرد درب با کارکرد اشتباه یک سیستم دچار مشکل خواهد شد. برخی از این سیستم‌ها عبارت‌اند از:

  • سیستم تشخیص: وظیفه این سیستم این است که حرکات پشت درب را تشخیص داده و در صورت نیاز، درب را باز کند. این سیستم به وسیله سنسورهای مادون قرمز کار می‌کند. حساسیت سنسور مادون قرمز را می‌توان تغییر داد و بر اساس فاکتورهایی نظیر ترافیک روبه‌روی درب، آن را بهینه کرد.
  • سیستم‌های تنظیم عملکرد: همانطور که گفتیم درب شیشه ای اتومات دارای سیستم‌های متفاوتی برای تنظیم وضعیت درب است. عملکرد استوپ، میزان باز شدن درب، زمان باز ماندن و حالت درب (باز از دو طرف، یک طرف باز، کاملا بسته) از جمله فاکتورهای قابل تنظیم درب هستند.
  • سیستم مکانیکی: به جرات می‌توان گفت پیشرفته‌ترین سیستم یک درب اتوماتیک، سیستم اتوماتیک مکانیکی آن است. سیستم مکانیکی با دریافت سیگنال، درب را روی ریل‌ها به حرکت در می‌آورد.

راهنمای جامع انواع درب‌های اتوماتیک برای ساختمان‌ها

با توجه به آنچه گفتیم، می‌توانیم برای هر فضایی، نوع خاصی از درب را کاربردی‌تر و بهتر بدانیم. انتخاب درب اتوماتیک مناسب برای فضای مدنظر شما بستگی به نوع فضا، سلیقه، بودجه و اولویت‌های شما دارد. با توجه به این موارد:

  • برای فضاهای خانگی داخلی، استفاده از درب‌های اتوماتیک چندان مرسوم نیست زیرا در این فضاها، رفت و آمد زیادی نیست که نیاز به مدیریت ورود و خروج به صورت اتوماتیک باشد؛ با این وجود برخی از افراد برای ورودی فضای استحمام از درب شیشه ای ریلی استفاده می‌کنند.
  • برای فضاهای تجاری، بهترین انتخاب استفاده از درب شیشه ای اتومات است. درب شیشه‌ای علاوه بر حفظ ظاهر فضا و نمای مدرنی که برای شما می‌سازد، انتخاب تنظیم بر اساس میزان ورودی و مدیریت بهتر مصرف انرژی را هم دارد. این نوع درب به راحتی قفل و باز شده و به سبب وجود حالت‌های تنظیم متفاوت، سهولت استفاده بالایی دارد. از این نوع درب هم در فضای تجاری محدود از جمله مغازه‌ها و هم در ورودی پاساژها می‌توان استفاده کرد.
  • برای فضاهای اداری نیز درب شیشه ای اتومات انتخاب مناسبی است زیرا حجم مراجعان یک فضای اداری متغیر بوده و در روزهای شلوغ، استفاده از درب غیر اتوماتیک برای فضای اداری می‌تواند مشکل‌ساز شود. برای این فضاها، درب شیشه ای ریلی با دو لت متحرک بهترین انتخاب است.
  • برای فضاهای اداری بزرگ می‌توان از درب اتوماتیک شیشه ای گردان هم استفاده کرد. این نوع درب ظاهر به روزتر و استهلاک کمتری دارد.
  • برای پارکینگ‌ها و گاراژها قطعا درب فلزی انتخاب مناسب‌تری است زیرا خطر شکسته شدن ندارد و استهلاک آن به مراتب کمتر از درب‌های شیشه‌ای است. امنیت این نوع درب نسبت به درب شیشه ای کمتر است و استفاده از حالت اتوماتیک، به کاربری آسان‌تر درب کمک می‌کند. طبیعتا این که درب پارکینگ به وسیله یک ریموت به روی شما باز شود بهتر از آن است که از ماشین پیاده شوید و آن را باز کنید!
  • در مورد محوطه‌های باز نظیر ورودی بیمارستان‌ها و فضاهای باز نیز طبیعتا راهبندها بهترین انتخاب هستند. استهلاک استفاده از درب‌های کامل از یک سو و همسان‌تر بودن راهبند نسبت به درب کامل از سوی دیگر منجر به ارجحیت راهبند نسبت به درب می‌شود.

جمع‌بندی

انواع درب‌های اتوماتیک یکی از فناوری‌های تلفیقی مهندسی برق و مکانیک هستند. این نوع درب بدون اعمال نیرو و با دستور ریموت کنترل یا تشخیص سنسور می‌تواند درب را باز و بسته کند. در این مقاله به معرفی انواع درب اتوماتیک و کاربردهای دقیق انواع درب پرداخته ایم. استفاده از این نوع درب‌ها، به خصوص انواع درب شیشه‌ای تترافرم می‌تواند به بهبود عملکرد درب فضای تجاری، اداری و یا خانگی شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12345

مقالات مرتبط
تفاوت های نمای کرتین وال و فریم لس

طراحی نمای ساختمان با ورود متریال‌های جدید و بهینه، روز به روز پیشرفت می‌کند. هر روز المان‌های محبوب در طراحی و ساخت نما ویژگی‌های بهینه‌تری به خود می‌گیرند زیرا در صورتی که بخواهیم نمای ساختمان‌های جدید را با متریال‌های ۱۰ سال پیش اجرا کنیم، علاوه بر ظاهر قدیمی نما، فشار زیادی بابت وزن و نیروهای […]

سرویس درب شیشه ای

درب‌های شیشه‌ای یکی از پرکاربردترین المان‌های ساخته شده از شیشه در صنعت ساختمان هستند. استفاده از این نوع درب منجر به نوردهی بهتر فضا، ایجاد ظاهر مدرن‌تر و بهتر دیده شدن فضا می‌شوند. هرچند معمولا عمر درب‌های شیشه‌ای در مقایسه با سایر درب‌ها بیشتر است اما به دلیل داشتن قطعات بیشتر، ایرادات بیشتر و متنوع‌تری […]

جنس شیشه بکار رفته در درب های شیشه ای

درب شیشه ای یکی از مهم‌ترین المان‌های ساخته شده از شیشه است که در صنعت ساختمان امروز کاربردهای گسترده‌ای دارد. ظاهر شیک این نوع درب در کنار طراحی کاربردی و متناسب با نیازهای کاربران باعث شده این نوع درب را در بسیاری از فضاهای تجاری، اداری و حتی خانگی ببینیم. مثل هر صنعت دیگری، افزایش […]

آلومینیومی پارتیشن

با توجه به مشکل کمبود فضا در ادارات و نیاز به تشکیل فضاهایی با حریم خصوصی برای کار برخی از کارمندان، استفاده از پارتیشن در فضاهای اداری و نیمه اداری روز به روز افزایش پیدا می‌کند. پارتیشن‌ها امروزه با متریال‌های متنوعی در بازار وجود دارند که هر کارفرما می‌تواند با توجه به سلیقه و اولویت‌های […]